For Reservation Call : 1.888.222.5847


Home » Stress » Wat is Dru Yoga?

Wat is Dru Yoga?

yoga-houding

In een tijd waarin alles steeds sneller, mooier en beter kan, is het fijn om af en toe eens stil te staan bij waar we mee bezig zijn. Daarom is men de laatste decennia steeds meer bezig met “bewustwording”: ontspannen, de geest tot rust brengen en in contact komen met jezelf.  Één van de meest populaire manieren om dit te doen is door middel van yoga. Yoga is namelijk niet alleen goed voor het geestelijk welzijn, maar ook voor de fysieke gezondheid. Er zijn talloze soorten yoga, maar wie zijn emoties onder controle wil krijgen en daarmee innerlijke rust wil vinden, zou Dru yoga moeten proberen.

Yoga van het hart

Dru Yoga wordt ook wel yoga van het hart genoemd. Volgens de Dru-filosofie komt het gevoel van kalmte, acceptatie en gelukzaligheid namelijk vanuit je hart. Leven vanuit je hart zorgt ervoor dat er een energie vrij komt, die je dichter bij de essentie brengt. Het is een bewegelijke vorm van yoga, waarbij het centraal staat gemakkelijker om te leren gaan met emoties. Wanneer je die beter kunt hanteren, heb je immers meer controle over je leven: er is minder ruimte voor afleiding, waardoor je kostbare energie kunt gebruiken voor het verwezenlijken van je levensdoelen.

Energy Block Release

Het loslaten van emoties gebeurt bij Dru yoga door middel van series oefeningen, die Energy Block Release worden genoemd. Deze oefeningen bestaan uit zachte strekoefeningen, draaiingen en Yoga op het strandbuigingen die zorgen dat de spanning uit gewrichten en spieren wegstroomt.Ter ondersteuning gebruikt Dru daarbij vaak visualisaties en muziek om eventuele emotionele blokkades los te kunnen laten. Er wordt gewerkt met chakra’s, met name de hartchakra en ook de ademhaling, pranayama, speelt een grote rol.

Geschiedenis van Dru yoga

Het woord Dru verwijst naar de Dhruva, een prins uit de hindoeïstische mythologie, die door de god Vishnu werd vereerd met het eeuwige verblijf op de poolster. Dit verhaal vormde de inspiratie voor deze yogamethode: zoals de poolster een vast punt van stilte en onveranderlijkheid aan de hemel is, waar alle andere sterren omheen lijken te bewegen, zo helpt Dru yoga het vinden van een vast innerlijk concentratiepunt, een punt van innerlijke rust.

Oefenterrein voor het dagelijks leven

Yoga kan gezien worden als een oefenterrein voor het dagelijkse leven. Wie zacht en rustig leert bewegen, kan milder naar zichzelf worden en daarmee ook naar anderen. Doordat Dru je helpt niet uit balans te raken, gaat men de wereld liefdevoller zien en een mildere houding ten opzichte van zichzelf én anderen aannemen. Ook zorgt het voor energie en vrolijkheid. Op deze manier heeft werken aan jezelf met behulp van Dru Yoga, niet alleen voordeel voor jezelf maar ook voor anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>