For Reservation Call : 1.888.222.5847


Home » Afvallen » Gezondheid en Afvallen: uitleg & tips

Gezondheid en Afvallen: uitleg & tips

10 kilo gewicht verliezen

Gezondheid is in de 21-ste eeuw een steeds belangrijk wordend onderwerp. De gezondheidszorg verbetert immer, maar de kosten stijgen ook exponentieel. Zaak om zorgvuldig om te gaan met onze gezondheid en zorgvuldig af te wegen hoe wij ons welzijn kunnen maximaliseren.

Vaak begint gezondheid bij onszelf, de dagelijkse eet  en leefgewoontes staan hierbij eigenlijk aan de basis. Met de komst van ipad’s, smartphones en 60 inch televisies komt beweging in het gedrang. Ook de dagelijkse arbeid werkt niet mee, want tegenwoordig heeft eigenlijk bijna iedereen een kantoorbaan waarbij het verre vanzelfsprekend is dat er ruimte is voor beweging.

Gelukkig stimuleren bepaalde werkgevers hun werknemers wel door gratis sportschool abonnementen te verstrekken als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden, maar dit komt slechts in beperkte schaal en de sportschool pas blijft toch vaak ongemoeid.

Allemaal factoren die de algemene gezondheid bepaald niet ten goede komen. Iets wat dan vaak met dure gezondheidszorg moet worden opgevangen.

Toenemend gewicht

Het zal dan ook weinig mensen verbazen dat het gemiddelde gewicht de afgelopen decennia fors is toegenomen. Door de gezondheidscomplicaties die door overwicht veroorzaakt kunnen worden begint afvallen een steeds populairder fenomeen te worden.

Echt blijven resultaat boeken blijft echter voor velen een ongrijpbaar doel. In dat kader zullen wij dan ook proberen inzicht te geven in methoden om gewichtsverlies op een gezonde en natuurlijke manier te stimuleren. Immers, iedereen moet kunnen afvallen en een kans krijgen op een lichaam waarin je lekker in je vel zit!

Aandachtspunten bij afvallen:

  • Drink sowieso veel water, dit stimuleert de  afvoer van afvalstoffen en kan je tevens een vol gevoel geven, waardoor je niet zo snel naar frisdranken of snacks zult krijgen.
  • Werk aan je mentale kracht. Vraag jij jezelf iedere keer dat je naar een snack grijpt wel af waarom je weer wat gaat eten? Komt dat doordat je honger hebt, of ligt het antwoord meer in een dieperliggend probleem. Bijvoorbeeld een depressie, ongeluk of een hoge mate van stress. De praktijk wijst uit dat het zelden honger is dat mensen er toe zet om grote hoeveelheden voedsel naar binnen te werken.
  • Vermijd slechte vetten. Ken jij het verschil tussen goede vetten en slechte vetten? Slechte vetten zorgen er kortgezegd voor dat jouw vetmassa toeneemt, terwijl goede vetten tot op een zeker niveau gezond zijn voor je lichaam en een stuk gemakkelijker door het lichaam kunnen worden afgebroken. Voorbeelden van goede vetten zijn olijfolie en vetten van noten.
  • Sport regelmatig. Naast een gezond leefpatroon is ook beweging met enige regelmaat zeer bevorderlijk voor afvallen doeleinden. Drie keer per week naar de sportschool voor 60 minuten is veel effectiever dan 1 keer per week drie uur in de sportschool door te brengen. De consistentie zorgt veel sneller voor resultaat.

ConclusieGezondheid, afvallen en gewicht verliezen

Gezondheid houdt veel meer in dan het bovenstaande. De tips hierboven bieden je een beginnetje om gewicht te verliezen. Let wel op, afvallen is een proces dat niet van de ene op de andere dag voltooid is.

Tijd en discipline zijn erg belangrijk om uiteindelijke op de weegschaal te kunnen staan met een enorme glimlach. Hoe cliché het ook mag zijn, de aanhouder wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>