For Reservation Call : 1.888.222.5847


Home » Afvallen » 10 kilo afvallen in een week in 10 stappen

10 kilo afvallen in een week in 10 stappen

gezonde-hamburger

1) Bezoek een dokter/huisarts of diëtiste, want 10 kilo afvallen in een week is een gigantische aanval op je lichaam en je hebt dan ook professioneel advies nodig of dit wel voor jou verstandig is voordat je hieraan begint. Ook al voel je jezelf heel fit, zorg dat je voorbereid bent voor de drastische veranderingen die nodig zijn. Wees eerlijk tegenover jezelf en je doelen.

2) Stop onmiddellijk met het drinken van alcohol en frisdranken. Alleen al het drinken van thee, water en sappen scheelt aan het eind van de week calorie inname en je voelt je er ook nog fitter door. Ook al zijn suikervrije frisdranken deze bevatten vaak nog steeds vervangen chemicaliën die niet per definitie slecht voor je zijn maar je situatie ook niet verbeteren. Sappen en thee doen dat wel waardoor je jezelf frisser voelt.

3) Start met het nemen van vitamine pillen, er zijn diverse goede multi-vitaminepillen in de omloop die je voeding kan aanvullen. Je zal tijdens het afvallen en meer bewegen veel mineralen en vitaminen verbruiken en nodig hebben. En  vitaminepillen zijn dan een goed begin om je systeem te balanceren.

4) Verminder het gebruik van zout. Zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en vocht heeft ook gewicht. Je kan in plaats van zout andere kruiden en specerijen gebruiken om je eten op smaak te brengen.

5) Pas je dieet aan door meer fruit en groenten toe te voegen hieronder valt ook sap. Reduceer je vlees, koolhydraten en vetten inname. Je hebt ongeveer 800-1000 calorieën per dag te besteden. Gebruik deze dan ook wijs en verspreidt ze over de dag.

6) Drink meer water, zeker als je bent gestopt met het nuttigen van de ‘verkeerde dranken’ en niet te vergeten door meer te bewegen zal je ook meer vocht verliezen door het zweten plus het feit dat je minder zout nuttigt en dus ook minder vocht vasthoudt is het belangrijk genoeg water te drinken.

7) Loop! Met al deze veranderingen in je eet en leefgewoontes is het waarschijnlijk te veel gevraagd om ook nog na te denken over het beginnen van een fitness schema of ander beweegprogramma, dus houden we het simpel. Pak een paar stevige goed zittende schoenen en loop. Probeer zo snel mogelijk te lopen zonder buiten adem te raken en schroef vervolgens de afstand op. Begin bij 1 of 2 kilometer per dag en probeer dit zo snel mogelijk naar 5-10 kilometer per dag te brengen en het liefst nog meer.

8) Zorg dat je lichaam schoon is niet alleen van buiten maar ook van buiten. Alle ‘vieze’ of 10 kilo gewicht verliezenongewenste stoffen moeten uit je lichaam wat ook weer scheelt in gewicht. Dit kan je doen door verschillende theesoorten te drinken zoals groene thee.

9) 10 kilo gewicht verliezen? Raak niet geobsedeerd met statistieken. Meet aan het begin van de rit en aan het eind, niet vaker! Hiermee voorkom je dat je tussendoor teleurgesteld raakt. Ieder gewicht wat je kwijt raakt is iets om trots over te zijn.

10) Beloon jezelf. Als je iedere dag je plan volgt dan mag je gerust jezelf belonen met iets kleins. Denk hierbij aan een nieuw boek, een heel klein stukje chocola of iets anders lekkers maar schiet niet te ver door. Het gevaar is dat je jezelf te veel of vaak gaat belonen. Werk op week basis, heb je deze week het plan goed gevolgd? Zo ja dan mag je wel een stukje chocola of een paar glazen wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>